Επιλογή Σελίδας
references-top-banner-placeholder

Σύστημα αφαλάτωσης θαλασσινού νερού δυναμικότητας 1.000 κ.μ./ημέρα

ΑΙΓΥΠΤΟΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ

Σε 5άστερο ξενοδοχείο της Αιγύπτου τέθηκε σε λειτουργία τον Απρίλιο του 2019 ένα σύστημα αφαλάτωσης θαλασσινού νερού, ποιότητας 43.000 ppm και δυναμικότητας 1.000 κ.μ./ημέρα, καλύπτοντας τις ανάγκες για πόσιμο νερό των εκατοντάδων πελατών του

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

ΠΡΟΪΟΝ

Καθαρό Πόσιμο Νερό, Θολότητα

ΤΟΜΕΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ξενοδοχεία & Resorts

REFERENCE ID

066-Η-G

ΠΡΟΒΛΗΜΑ / ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Η ΤΕΜΑΚ ανέλαβε να προσαρμόσει και να τοποθετήσει την ολοκληρωμένη λύση στο ξενοδοχείο, σε προκατασκευασμένο χώρο του πελάτη, να συνεργαστεί και να εκπαιδεύσει νέους ανθρώπους σε μια εβδομάδα. Το θαλασσινό νερό αποθηκεύεται σε μια δεξαμενή και μέσω της αντλίας τροφοδοσίας διπλής κατεύθυνσης και ροής 101.4 κ.μ./ώρα προωθείται στα φίλτρα θολότητας για την αφαίρεση της θολότητας.

Πραγματοποιείται δοσομέτρηση με αντικαθαλατωτικό υγρό για την προστασία των μεμβρανών αντίστροφης ώσμωσης. Στη συνέχεια, το νερό εισέρχεται στο σύστημα αντίστροφης ώσμωσης παράγοντας τα 42,6 κ.μ./ώρα αφαλατωμένο νερό με ανάκτηση 42%. Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με συσκευή ανάκτησης ενέργειας για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και με το σύστημα CIP για την έκπλυση των μεμβρανών, ώστε να πραγματοποιείται ο χημικός καθαρισμός, όταν είναι απαραίτητο. Η καυστική σόδα δοσολογείται στο νερό, προκειμένου να ρυθμιστεί το pH και το νερό συλλέγεται στη δεξαμενή παραγόμενου νερού, όπου χλωριώνεται προτού αποσταλεί στην κατανάλωση. Η θερμοκρασία σχεδιασμού είναι 17 – 27 degC (ετήσια διακύμανση θερμοκρασίας θαλάσσιου νερού για την Αλεξάνδρεια).

Γενικά

Η εταιρία ΤΕΜΑΚ, από το 1980, βρίσκεται δίπλα στους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου και της μαζικής εστίασης καλύπτοντας το σύνολο των αναγκών τους με αξιοπιστία και συνέπεια, καθώς διαθέτει πλήρη γκάμα πιστοποιημένων προϊόντων επεξεργασίας νερού.

Χάρη στην παραγωγή των συστημάτων στην Ελλάδα και την υψηλή τεχνογνωσία των εξειδικευμένων στελεχών της έχει τη δυνατότητα να προσφέρει σε κάθε πελάτη εξατομικευμένες και ποιοτικές λύσεις υψηλής απόδοσης.

Τα 750.000 κυβικά/ημέρα καθαρού πόσιμου νερού ή νερού κατάλληλου για διάφορες χρήσεις που παράγονται καθημερινά από τις εγκατεστημένες εφαρμογές της ΤΕΜΑΚ στην Ελλάδα και σε πάνω από 26 χώρες του εξωτερικού αποτελούν την απόδειξη της εμπειρίας και εξειδίκευσής της στην επεξεργασία νερού.